Geschreven door

Goele Nickmans

De nieuwe manier van werken als kantelpunt?

Onze visie op mens & wereld

Net zoals elke organisatie werken we bij GrOw for it vanuit een bepaald paradigma, een wereldbeeld.  Dat is ons vertrekpunt om onze organisatie uit te bouwen en staat ook centraal in de manier waarop we individuen, teams en organisaties ondersteunen om te komen tot meer bezieling, bewustzijn, vervulling en een krachtig resultaat.  

We zijn gebeten door wetenschappelijke kennis mbt de psychologie van presteren, leren & ontwikkelen, motivatie, welbevinden & geluk. Dat is ons domein van expertise.
Maar zeker zo belangrijk is dus onze visie en overtuiging mbt wat het betekent om ‘mens’ te zijn.

We geloven dat het leven een ontdekkingsreis is. Onze ervaringen kunnen ons bewustzijn vergroten en zo helpen om betere keuzes te maken en je potentieel te ontwikkelen. Struikelblokken en problemen zijn dus geen ‘obstakels van het leven’ maar een mogelijkheid om te leren. Nieuwsgierigheid, durven doen, leren en experimenteren, passie en doorzettingsvermogen zijn karaktereigenschappen die leiden tot succes.

Verandering is in deze visie dus geen bedreiging maar een opportuniteit op de reis van persoonlijke groei.

Covid 19 – een doorbraak?

Verandering als een uitnodiging om te groeien en ontwikkelen dus.
En die kans krijgen we wel vandaag dankzij COVID19. Of eerder dankzij de maatregelen en beslissingen die we nemen als reactie op dit onbekende virus.
We gaan massaal naar een nieuwe manier van werken en een nieuwe manier van leven. De onverwachte gebeurtenissen hebben onze angst geactiveerd en onze reactie om ‘controle te houden’ en te overleven zorgen voor nieuwe gedragingen.
Maar door anders te gaan leven zijn er ook steeds meer mensen die voelen dat het eigenlijk anders moet. Dat we geleefd werden door een drang om doelen te realiseren, een ratrace die niet leidt tot tevredenheid en voldoening. Dat het misschien tijd is om los te laten en te leren luisteren naar hoe het leven door ons wil geleefd worden. Dat we kunnen kiezen voor duurzaamheid.

Steeds meer mensen slagen in om hun aandacht te richten op wat er wél is, op de schoonheid en het potentieel. Onze relatie met het leven en de natuur wordt geactiveerd en er ontstaat een inzicht dat rijkdom niet enkel gaat om de dingen die we bezitten maar vooral om de relaties die ons versterken.

Oude structuren en praktijken – museum?

Heel wat organisaties zijn vandaag gebouwd op een paradigma van controle.
Maar thuiswerk kan enkel succesvol zijn in een cultuur van vertrouwen en verantwoordelijkheid. Mooi in theorie maar uitdagend in de praktijk. Het vergt nieuwe vaardigheden die zelfsturing mogelijk maken, een ander leiderschap dat mensen helpt om te groeien en ontwikkelen, meer aandacht voor zingeving en een hoger doel.

Een nieuwe manier van samenwerken

Verandering start met kennis en bewustzijn. Alvast een paar vragen die je kunnen helpen om dat bewustzijn te vergroten.

Geloof jij als individu dat een nieuwe manier van werken en leven leidt tot succes?
Ben je bereid om te investeren in jouw persoonlijke groei en ontwikkeling, wil je jouw teaming skills versterken om snel vertrouwen te kunnen bouwen?
Ga je mee naar een rijker leven door meer inzicht te krijgen in zingeving en autonome motivatie?
Durf jij te veranderen?
Kan je uitspreken welke ondersteuning je nodig hebt om van verandering een succes te maken?

En welke rol kan je als organisatie en als team spelen om deze verandering succesvol te maken?
Hoe zorg je ervoor dat mensen elkaar gaan ondersteunen in deze transitie ipv tegenwerken?
Hoe bouw je een cultuur waarin vertrouwen centraal komt te staan en welke praktijken/gewoontes moeten dan naar het museum?
Hebben jouw mensen vandaag de nodige kennis & vaardigheden om het vertrouwen intact te houden en zelfs te versterken wanneer ze elkaar minder zien?
Hoe kan je managen op basis van resultaat ipv ‘aanwezigheid’?
Hoe zorg je ervoor dat mensen zich goed blijven voelen, informatie uitwisselen, in connectie blijven?

Nieuwe gewoontes 

Nieuwe situaties vragen om ander gedrag dan dat we ‘gewend’ waren. En de geschiedenis leert dat noodzaak de moeder is van adaptatie. Uiteindelijk worden nieuwe manieren van denken en doen een gewoonte.
Zo krijgen mensen en organisaties nu een uitgelezen kans om te gaan nadenken over de richting die ze willen inslaan. Van welke oude gewoontes wil je afscheid nemen als individu, als team en als organisatie. Ga jij er actief mee aan de slag of neem je een afwachtende houding aan?

Wij begeleiden individuen, teams en organisaties

Hoe kan je van het nieuwe werken een startpunt maken voor duurzame verandering? Niet enkel voor jouw persoonlijk leven maar ook als team en organisatie? Of je hier écht iets mee doet blijft uiteindelijk jouw verantwoordelijkheid. Maar als GrOw coaches staan wij  te popelen om jou te inspireren en ondersteunen in dit groeiproces.

We zien deze switch als een mooie groeikans naar een rijker leven.

Hoe wij je kunnen helpen? Als individu kunnen we je ondersteunen dmv loopbaanbegleiding. Via een Cheque van de VDAB krijg je voor 80 euro maar liefst 7u persoonlijke coaching waarbij we inzoomen op je professionele ontwikkeling.
Maar ook teams en organisaties helpen we graag om van deze verandering een opportuniteit te maken. We komen graag op de koffie en maken een offerte op maat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ontdek hoe wij jou of
je organisatie kunnen helpen groeien