ORGANISATIE

UITDAGINGEN

Jouw onderneming staat  – samen met de rest van onze samenleving – voor belangrijke uitdagingen. Alles is in verandering en organisaties hebben een enorme impact en creatieve kracht

Maar als alles in verandering is, hoe moet je dan als organisatie hiermee omgaan? Welke stappen zijn er nodig om mens & maatschappij duurzaam te laten evolueren? Hoe ontwerp je  een omgeving waarin mensen kunnen groeien om samen krachtige resultaten neer te zetten? Hoe maak jij een GrOwth mindset onderdeel van jouw bedrijfscultuur en zet je leren op de agenda?

Als organisatie wil je immers een omgeving creëeren waarin mensen kunnen floreren en groeien. Want je verwacht dat ze dagelijks het beste van zichzelf geven. 

CHANGE

Verandering brengt mensen uit hun comfort zone. Hoe kan je dit proces ondersteunen en ervoor zorgen dat mensen niet in een vecht of vlucht reactie komen vastzitten? 

Wij begrijpen dat mensen veranderingen maken of kraken. Hoe krijg je de neuzen in eenzelfde richting? Wij helpen jou om medewerkers te  ondersteunen, begeleiden en stimuleren om te veranderen. We gaan in jouw organisatie aan de slag en helpen jou om weerstand te voorkomen en mensen ambassadeurs te maken van verandering.

IDENTITEIT

De missie, visie en waarden van een organisatie functioneren als een ethisch kompas en zorgen voor een sterke conncectie met de medewerkers.  Misschien is de reden van jouw bestaan wel gekend maar niet geweten? Wat voor een soort organisatie willen jullie zijn, vandaag en in de toekomst? Hier ligt een belangrijke sleutel om de betrokkenheid en loyaliteit van je medewerkers te behouden of versterken. 

Wij helpen je graag bij het verwoorden of bepalen van jouw identiteit. Bovendien bieden we de nodige ondersteuning om hiermee de connectie tussen organisatie en medewerkers te versterken. 

RE-INTEGRATIE LANGDURIG ZIEKEN

Als mensen langdurig uitvallen komt er een moment waarbij er wordt gedacht aan terugkeren naar het werk. Daar komt wel wat bij kijken. Wat kan de persoon nog? Is er aangepast werk voorhanden? In een kleine KMO is dit vaak moeilijker dan in een groter bedrijf. Het is belangrijk om de wetgeving te kennen en in kaart te brengen op welke manieren je hulp kan bieden aan deze persoon. Er zijn niet enkel veel vragen bij de werkgever, ook voor de medewerker is dit een stresserende periode. Wat verwacht de werkgever? Wat kan ik nog? Gaat dit lukken? 

Wij begeleiden jou met de nodige kennis & expertise in het maken van een beleid rond re-integratie.

WERKBAAR WERK

De wereld verandert in sneltempo en verschillende generaties ontmoeten elkaar op de werkvloer. Ook het werk zelf evolueert: freelancers, flexibiliteit, work-life balance, autonomie, verantwoordelijkheidszin. Als we achterom kijken, dan zien we dat we 15 jaar geleden anders werkten. Maar is ons beleid ook veranderd? Is de organisatie hierop geënt? En vindt iedereen zijn weg hierin?

Wat werkbaar werk is voor jou, is misschien niet zo werkbaar voor mij. Wij helpen jou om hier een gepast antwoord op te vinden. We bekijken hiervoor samen hoe jouw huidige medewerkers kijken naar hun carrière en loopbaan. We brengen bovendien in kaart  wat ze belangrijk vinden als het gaat over werk – privé balans. We gebruiken ook onze expertise om te zien wat jouw medewerkers motiveert. En we kijken samen hoe je als onderneming hierop kan inzetten om het verschil te maken.  

BETROKKENHEID

De huidige ‘War for Talent’ brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Talent is gegeerd en organisaties staan voor de uitdaging om aantrekkelijk te zijn (en te blijven)!

Enthousiaste en competente medewerkers  gevonden? Fijn, maar eens ze aan boord zijn, hoe zorg je er dan voor dat ze betrokken en bevlogen blijven?  Wij brengen jouw huidige situatie in kaart, bevragen de betrokkenheid van je medewerkers en werken samen met jou een plan van aanpak uit. Zo kunnen we de betrokkenheid van mensen in jouw organisatie versterken.

SAMENWERKEN 2.0: THUISWERK

Thuiswerken is de nieuwe norm! 3 dagen kantoor, 2 dagen thuis. 3 B’s zijn belangrijk: Bricks, Bytes en Behaviour. Die derde lijkt de eenvoudigste: we veranderen onze gewoontes toch gemakkelijk, niet? Hmm, niet echt.

Daarom is het belangrijk dat je even de tijd neemt om te kijken wat werkt en welke gewoontes klaar zijn voor het pre-Corona museum. Ook leidinggeven verandert in deze vorm van samenwerken. We gaan naar management by output en werken meer vanuit vertrouwen. Tenslotte zijn ook HR processen toe aan een 2.0 versie om optimaal de nieuwe context te ondersteunen.

Wij bieden een traject aan waarmee je van thuiswerk een succes maakt door zowel medewerkers, HR en leidinggevenden te begeleiden!  

Gebruik er de werkbaarheidscheque voor!

CO-CREATIE STAAT CENTRAAL
IN ONZE AANPAK. 
WE MAKEN SAMEN EEN PLAN 
EN BOUWEN BRUGGEN 
DOORHEEN DE ORGANISATIE.