GROEITRAJECT OP MAAT

EEN COACH DIE INZET OP GROEI

Vaak wordt er beroep gedaan op een teamcoach wanneer het team vast loopt in samenwerking of wanneer conflicten in de weg zitten van effectiviteit & prestatie. Maar naast coaching om conflicten te neutraliseren kan een teamcoach ook helpen om een team effectiever te maken. Je hoeft immers niet ziek te zijn, om beter te worden.

Een GrOw teamcoach kijkt naar de werking van het hele team en versterkt de wortels om het team verder te laten groeien en ontwikkelen.

Kan de leidinggevende dit dan niet doen? Waarom zou ik kiezen voor een externe teamcoach? De reden is eenvoudig maar cruciaal: onafhankelijkheid. Een externe GrOw coach heeft geen belangen  (zoals goedkeuring, promotie, inkomsten, resultaten, etc.) Er is geen verborgen agenda want hij/zij is geen lid van het team.

In een GrOw team traject kies je voor een lange termijn traject. Een GrOw team coach gaat gedurende minstens 1 jaar met jouw team aan de slag om de wortels te versterken. We zorgen voor een ‘perfect match‘ tussen onze coach en jouw team.

Onze GrOw Teamcoaches verbinden met het team en laten uiteindelijk ook weer los. Ze zijn betrokken & bewaren afstand. Zo werken ze aan het zelfsturend leervermogen van het team en bevorderen de zelfstandigheid.   Veiligheid bieden om te groeien en soms flink uitdagen door te confronteren.

Teamontwikkeling is niet iets wat je 2 x per jaar tijdens een teambuilding doet, dan werkt het niet. Het moet een onderdeel zijn van je dagelijkse werking als team en een externe teamcoach gaat samen met je team op pad.

Onze GrOw team coaches faciliteren teamontwikkeling. Ze wroeten mee om effectiviteit te bevorderen (niet eenmalig maar gedurende een langere periode). We streven naar impact en bouwen mee aan een team waar  medewerkers elkaar weten te vinden, vertrouwen, flexibel zijn, verantwoordelijkheid nemen en trots zijn op hun werk & samenwerking. 

Tell me and I forget,
teach me and I may remember,
involve me and I learn.