Geschreven door

Goele Nickmans

Vertrouwen bouwen

Vertrouwen… Een woord dat de laatste maanden waarschijnlijk vaker dan ooit uitgesproken werd. Of misschien net niet uitgesproken, maar dan op 1 of andere manier in je hoofd is geslopen in de vorm van (pieker)gedachten.

‘Waarom zet Jan zijn Camera niet aan tijdens het Zoomen?’
‘Is Carine wel aan het werk wanneer ze tegelijk 2 kinderen thuisonderwijs moet geven?’
‘Wat gaat Jos denken wanneer ik aangeef dat de videocall voor mij niet past deze voormiddag? Misschien denkt hij dat ik niet aan het productief ben….’

Onbewust is jouw brein 24/7 informatie aan het verzamelen op basis waarvan jij evalueert of een persoon of een situatie al dan niet ‘te vertrouwen’ is.  Dat is een cruciale schakel in onze hersenen en er is geen ‘uit’ knop. Het heeft ervoor gezorgd dat we als soort kunnen overleven. Stond je vroeger oog in oog met een ‘onbekende’, dan maakte de mate waarin je in staat was om de ander snel in te schatten mogelijks een wezenlijk verschil – blijven leven of sterven.

En hoewel we nu niet zo vaak meer in een levensbedreigende situatie terecht komen, is ons overlevingsinstinct nog steeds actief op de moderne jachtvelden de werkvloer. Daarom voel jij je bijvoorbeeld ongemakkelijk bij het krijgen van feedback (vroeger kreeg je letterlijk een pijl in je hart, vandaag doen we dat met woorden :-)).

OK… dus we zijn constant situaties en personen aan het beoordelen. Onmogelijk uit te schakelen maar misschien ben je wel benieuwd om hier wat meer over te weten. Hoe vorm je dan dat oordeel? En gaan we hier allemaal op dezelfde manier mee om?

De input komt van jouw zintuigen. Ze zijn als voelsprieten en vangen signalen op die door een filter gaan van perceptie – gevormd door opvoeding, ervaring, context, jouw gemoedstoestand, etc….  

Maar deze stroom aan input is de laatste maanden niet meer zoals vroeger, toen alles nog ‘normaal’ was. Als iemand fysiek aanwezig was op kantoor tot 19u, ging de gemiddelde teamleader er al snel vanuit dat hij/zij aan het werken was.  En dan was er al snel de geruststelling dat het een ‘harde werker is’ en dat hij/zij zeker te vertrouwen is. Oef.. rust en vertrouwen, we zijn goed bezig. Maar nu… hoe doe je dat via Teams of zoom?

Die queeste naar tekens om veiligheid en vertrouwen te kunnen inschatten sluimert constant in ons bewustzijn. Een veilige, rustige situatie vermindert stress en verhoogt ons welbevinden. Wanneer er minder dreiging is kunnen we ons beter focussen op de taken die moeten worden uitgevoerd. Overlevingsinstinct dus.

Wat jij liever niet hoort – maar  stiekem wel weet –  is dat heel wat mensen in staat zijn om jouw zintuigen om de tuin te leiden. Dat we vaak een vals gevoel van vertrouwen krijgen, gewoon omdat mensen rondom ons heel goed geleerd hebben hoe ze ons ‘gerust’ kunnen stellen door ‘gewenst’ gedrag te stellen. Of omdat we ‘van nature’ nogal makkelijk anderen vertrouwen (eerst moet het tegendeel bewezen worden denk je misschien).  Die input via onze zintuigen kan soms bedriegen (en sommigen spreken dan over ‘intuïtie’ wanneer ze voelen dat er iets niet klopt).

Mei 2020… we zijn er, een nieuwe manier van werken.  Heb jij er al eens over nagedacht wat dat doet met jouw vertrouwen?
Bepaalde zintuigen kan je uiteraard nog gebruiken (Hoe zit iemand erbij tijdens de videocall, wat zegt iemand, hoe klinkt iemand, hoe zou iemand zich voelen, etc….) maar er valt ook heel wat input weg.

Minder input van onze zintuigen en dan begint dat zachte stemmetje steeds luider te klinken… Dat kleine stemmetje van ‘wantrouwen’. Niet abnormaal want in bedreigende situaties (je staat als organisatie vandaag meer en meer onder druk) zijn we steeds meer  ‘op onze hoede’. Door verandering wordt ons overlevingsinstinct geactiveerd en of je het het nu wil of niet, je voelt ‘onder de oppervlakte’ wantrouwen en onveiligheid.

En dan.. olie op het vuur…  de ‘self fulfilling prophecy’. Vanuit dat gevoel van wantrouwen gaan we met onze zintuigen net die prikkels oppikken die ons gevoel versterken. “Zie je wel… Jan had zijn pyjama nog aan…”
We do not see things as they are, we see them as we are…

Hoe kan jij hiermee omgaan in jouw team? Hoe zorg je er vandaag voor dat het vertrouwen – cruciaal om samen resultaten neer te zetten – behouden blijft in deze nieuwe manier van werken? Hoe voorkom jij dat jij en jouw team terecht komen in een negatieve spiraal van achterdocht, conflict en stress?

Volgens ons is het vandaag meer dan ooit belangrijk om vertrouwen bespreekbaar te maken in jouw team. En ook hier – net zoals bij alle andere behoeftes – verschilt iedereen in de mate waarin we van nature vertrouwen en ook in wat we precies nodig hebben om anderen te kunnen vertrouwen.

Wil jij wel eens inzoomen op jouw ‘vertrouwensprofiel’?

Dan nodigen Stephanie en ik je graag uit voor een gratis ‘groeimoment’ volgende donderdag – 28 mei –  om 17u.

Op 1uur vertellen we jou hoe jij vertrouwen bespreekbaar kan maken in jouw team en schijnen een licht op jouw persoonlijk vertrouwensprofiel.

Hier de link om deel te nemen aan dit groeimoment via ZOOM:

https://us02web.zoom.us/j/2720989440

Meeting ID: 272 098 9440

Tot donderdag?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Ontdek hoe wij jou of
je organisatie kunnen helpen groeien