OMGAAN MET VERANDERING
Geschreven door
Grow For It
Beste leidinggevende,
In 2005 was “the cloud” nog een wolk en 4G een parkeerplaats. Corona, dat was zelfs begin 2019 nog een biertje, lekker met een limoentje.
Omgaan met verandering prijkt bovenaan in het lijstje van “21th century skills”.
Want het gaat snel tegenwoordig, razendsnel.
“Ik doe het niet”
“Het is nutteloos”
“Het gaat toch niet werken”
“Dat hebben we toch al geprobeerd”
“Moeten we weer veranderen om te veranderen? Het is toch OK zo”
Dit hoor je vast wel eens. Of misschien hoor je helemaal niets, maar merk je toch dat er vanalles borrelt ‘onder de waterlijn’.
STRESS EN COMFORT
Je weet het ondertussen wel, gedwongen verandering kan een hoop stress opleveren voor individuen, teams en organisaties. En Covid bracht het wel, Change… gedwongen en “big”. Willen of niet. Maar, misschien ben jij ondertussen wel gewend aan die nieuwe situatie en voelde dat ook best weer comfortabel. En dan is het er weer, verandering. Terug naar kantoor bijvoorbeeld, en niet iedereen van jouw team heeft daar ‘zin’ in.
Agility en flexibility, het staat hoogstwaarschijnlijk in de kernwaarden van jouw organisatie. Niet abnormaal, ze zijn cruciaal voor ‘survival’ in een wereld waar verandering razendsnel gaat.
Maar, wat doe je met mensen die niet willen veranderen? Noem jij ze wel eens de dinosaurussen en ‘energieslopend’? Je wil niet onrespectvol zijn, maar je vindt het best moeilijk om goed om te gaan met weerstanden? Je weet ondertussen dat mensen die niet willen of kunnen veranderen, dat zorgt voor stress, stilstand en zelfs achteruitgang. Hoe hou je mensen betrokken en gemotiveerd, wanneer alles in beweging is?
VAN THEORIE NAAR PRAKTIJK
En dan is er de theorie, die ken je vast.
Verandering is een leerkans, je moet het aangrijpen om te groeien.
Mooi op papier, maar moeilijk in de praktijk.
Waar iedereen zich tot voor kort nog wat vaker ‘onzichtbaar’ kon maken, keren we nu langzaam weer terug naar de werkvloer. Er moet opnieuw beslist worden over hoe we als team gaat samenwerken, wat we willen behouden van die nieuwe manier van werken en wat we in het museum willen zetten. Stilstaan en beslissen hoe we weer verder gaan.
EEN MINDSET GROEIMOMENT
Wij zien deze shift als een uitgelezen kans voor een écht groeimoment. Voor je mensen, voor het team en voor de organisatie.
We faciliteren dit voor jou en zorgen dat dit ‘terugkomen’ een kans wordt voor je medewerkers om zich bewust te worden. Bewust over hun mindset als het aankomt op verandering. Bewust over hoe ze zich gedragen en opstellen bij verandering en wat de impact daarvan is op anderen en het team.
Want alles waar je je niet bewust van bent, kan je ook onmogelijk controleren of veranderen. En daar kan een ‘change consultant’ ook niet omheen.
Wil jij dat jouw mensen beter kunnen omgaan met veranderen? Ondersteun ze dan in hun bewustwording en leer ze om grip te krijgen op hun mindset over verandering. Daarnaast is het cruciaal om ze te laten uitspreken wat ze nodig hebben om te kunnen meestappen.
We doen het samen, even stilstaan met wat er geweest is. Van hieruit helpen we jouw medewerkers om meer inzicht te krijgen in hun persoonlijke voorkeuren, talenten en uitdagingen in het omgaan met verandering. Op een verbindende, niet-oordelende en ondersteunende manier.
Laat deze groeikans niet liggen, pak ze stevig vast!
En de overheid doet mee want tot 60% van jouw investering kan gesubsidieerd worden via de Werkbaarheidscheque, met een maximum van 10 000 euro.
GrOw for it is een erkend dienstverlener.