top of page

Onze aanpak

Pragmatisch. Durven. Doen.

Een samenwerking start met een onderzoek naar de huidige situatie, de AS IS.

Samen kijken we daarna waar jullie naartoe willen en welke impact jullie kunnen verwachten: de TO BE. Het gaat dan om de geleefde wereld (percepties, ideeën, gevoelens) en de geplande wereld (strategie, KPI's, doelen, ...). 

AS IS & TO BE

Stappenplan & interventies om te bewegen van AS IS naar TO BE

Continue afstemming & evaluatie 

Een traject kan uitgebreid zijn (bv. in een cultuurtransformatie) maar ook heel klein en tastbaar (bv. in een individuele leiderschapscoaching). We designen onze interventies vanuit  de nieuwe wereld, zodat die al tot leven komt.

 

Van nature zijn we facilitatoren, begeleiders & coaches met een diverse en rijke ervaring in de "business".  Zo maken we meteen het verschil met meer theoretische consultants, trainers of leerkrachten. 

We baseren onze interventies steeds op een aantal principes of  "bouwstenen" van een krachtige leeromgeving.

 

groeiende Installatie

GROWTH MINDSET

Transitie gaat om ontwikkelen en nieuwe paden verkennen. Het vergt een “learning mindset” die je in staat stelt om zelf een uniek recept voor succes te ontwikkelen.
In onze interventies stimuleren we jou als leider, jouw team of de organisatie om te proberen, te evalueren, te communiceren, vol te houden, te schrappen en opnieuw te proberen.
We laten ons inspireren door anderen maar gaan nooit voor een copy/paste. 

Anderen vertrouwen

VERTROUWEN

Durven kan enkel optimaal in een veilige omgeving.    Samen groeien vraagt om open & eerlijke gesprekken, een connectie waar kwetsbaarheid een plek krijgt. ​

Een rode draad doorheen de opbouw van onze interventies is het creëren van een omgeving waarin mensen zich veilig voelen. ​ Psychologische veiligheid is een basisvoorwaarde voor innovatie en groei.​

Ook tussen ons als begeleider en jou als klant moet alles gezegd kunnen worden.

maskers

DIVERSITEIT

We geloven in de kracht van verschil. Mensen deze kracht effectief laten benutten en positief te laten verbinden met elkaar, is vaak een uitdaging.
Eens die verbinding met de "ander" er is, kan energie en goesting flowen om vooruit te gaan.  

We combineren jouw sterktes met die van ons en eventuele andere partners. Empathie en emotionele intelligentie zijn hierbij onze belangrijkste tools. 

Reizen met de trein

ACTIE

Effectief leren doe je door te doen.
We werken vanuit degelijke, wetenschappelijk onderbouwde modellen.​ Daarnaast weten we maar al te goed dat je niet leert fietsen vanuit een boekje. Je moet het voelen en meemaken. 

Onze interventies bestaan dus nooit uit urenlange powerpoints of theoretische uiteenzettingen. We geloven in actie, doen en blijven doen.​

Lege bibliotheek

LEERCULTUUR

We streven er naar dat leren een onderdeel wordt van de  organisatiecultuur. ​
Het flexibel navigeren doorheen constante verandering is  een cruciale competentie. ​Hiervoor moet de blik gericht zijn op groei en ontwikkelen.

Onze interventie mag geen “one shot” blijven. We stimuleren je om een plan te maken, zodat leren een gewoonte kan worden en je beter kan bewegen in complexe contexten.​

Windows schoonmaken

DUIDELIJKHEID

Wanneer de dingen onduidelijk, onuitgesproken of verwarrend zijn, kan men niet optimaal ontwikkelen.
Maar ook  incongruentie is "killing" voor het vertrouwen in relaties.

Dat geldt ook voor onze samenwerking. Commitments zijn heilig en we houden ons woord.
We houden van doorvragers en doen hetzelfde met het onderzoeken van jouw uitdaging.

bottom of page