top of page

Wat we doen

Op maat. Verbinding. Co-creatie.

We starten vanuit jouw uitdaging die gerelateerd is aan betrokkenheid, motivatie, leiderschap of samenwerking. Een aantal voorbeelden van vragen waar we graag mee aan de slag gaan: 

"Hoe kunnen we een cultuur bouwen waarin onze medewerkers betrokken en gemotiveerd blijven?"

"Hoe zorgen we voor een werkomgeving waarin medewerkers willen samenwerken en resultaat neerzetten?"

"Hoe kunnen we het samenwerken in ons team (terug) verbeteren?"

"Hoe kunnen we leiderschap versterken en ervoor zorgen dat mensen verantwoordelijkheid nemen voor resultaat?"

"Hoe kunnen we onze leidinggevenden ontwikkelen en ondersteunen om een motiverende werkplek te bouwen?"

Onze toolbox

Meten. Bespreken. Groeiportfolio.

Als begeleiders van leerprocessen, hebben we instrumenten die we regelmatig inzetten tijdens trajecten.

Hierbij een overzichtje van onze tools:
 

Insights Discovery

Om persoonlijke gedragsvoorkeuren in kaart te brengen.

Met Insights helpen we individuen en teams een zicht te krijgen op sterktes en valkuilen. We gebruiken het voor de ontwikkeling van persoonlijk leiderschap, maar ook om de sterktes en uitdagingen van teams en organisaties in kaart te brengen. Het is een effectieve tool om het bewustzijn te ontwikkelen m.b.t. interactiedynamieken tussen medewerkers, binnen teams en de bredere organisatie.

Modellering

We geloven steevast dat interventies afgestemd moeten zijn op het DNA van een team of organisatie. Om een zicht te krijgen op het specifieke DNA van een team of organisatie, starten we graag met een modellering. We spreken met medewerkers en maken aan de hand daarvan een rapportering van het unieke karakter. 

Coachingkaarten

We ontwikkelden kaarten die toelaten om goede gesprekken te voeren over de sterktes, uitdagingen en taboes van individuen, teams en organisaties. We brengen 24 cruciale teaming skills in woord en beeld en ontwikkelden een set kaarten boordevol tips & tricks.

Meetinstrumenten

Als je inzet op teamontwikkeling, waar werk je dan aan? Om in kaart te brengen waar een team vandaag staat en welke acties mogelijks relevant kunnen zijn, ontwikkelden we een unieke Teaming scan. Alle teamleden geven hun input en zo brengen we de perceptie van de medewerkers in kaart mbt de werking van het team. Zo gaan de gesprekken niet zo maar "ergens" over, maar krijgen we een duidelijk beeld van de huidige en gewenste situatie.

Ook als het aankomt op motivatie hebben we geschikte bevragingen die de stand van zaken in kaart brengen.

Groeiportfolio's

Voor individuele coaching werken we altijd met een reflectiedocument of groeiportfolio. Het is een persoonlijk werkdocument voor de coachee om in te reflecteren en te oefenen.
Maar ook voor teams en organisaties ontwikkelden we afgestemde groeiportfolio's. Het is een
HR instrument voor medewerkers die aan de slag willen om hun "human skills" te ontwikkelen en een leercultuur te installeren. Een gepersonaliseerd groeiportfolio bestaat naast oefeningen ook uit persoonlijke ontwikkelingsplannen die gebruikt kunnen worden voor ontwikkel of evaluatiegesprekken. 

bottom of page